INTERIOR DESIGN + DECORATING + STYLE BY VIVIAN PANAGOS

__________________________________________________________

About

Portfolio

My Home

Work With Me

Tours

Interviews

Creative Spaces

Style

Monday, November 27, 2017

The Bathroom Reno



THE BATHROOM RENO

INTERIOR DESIGN BY VIVIAN PANAGOS

We've been planning a renovation of our bathroom for years (since 2009!) and I finally have the finished project that I can share with you.

The original bathroom was falling to pieces. The vanity was broken, the walls and ceiling were peeling and the shower screen could not be opened without a struggle. Bathing the kids in this space was just not practical. I couldn't reach the shower and mixers without contorting my body into an unnatural position. The colour scheme was an uninteresting shade of beige and browns and I hated being in the space.

The New Bathroom Design
The new design needed to make use of the original plumbing as much as possible so as to save costs and all the walls and ceiling needed to come down.

I wanted to push my boundaries and use a black Victoria + Albert bath and basin in this tiny bathroom. Some might veer away from dark colours in a small space but combined with the white penny tiles and grout from Amber Tiles, and the light blue terrazzo stone floor from Fibonacci Stone they offset the darkness. And the matt gold taps from Sussex Taps shine brightly!

The Renovation
When my builder pulled down the walls and ceiling he discovered that the bathroom had been renovated three times prior by previous owners. The old plumbing was still in place so we could see where the shower was originally positioned and previously there wasn't a bathtub.

The new bathroom had to incorporate a shower above the bath as there wasn't enough room to have a separate bath tub and shower. To accommodate, the entire room was waterproofed to become a wet room with a linear drain behind the bath where it can't be seen. The rain shower head is one of my favourite features and I can't explain how relaxing this space now is!

Heated towel rail

To bring in more light to this small space, we had installed large louvre windows from Stegbar and a Velux skylight. This small room is now one of the brightest in our home.

The vanity is actually a white lacquered bedside that was customised to fit the basin and it is offers plenty of storage for us. Additionally we added a niche into the wall for added storage.

Feel free to ask any questions regarding our new bathroom in the comments below and if you are looking at renovating your bathroom in the new year, feel free to get in touch to discuss your project.






CREATIVE SPACES

DECORATING

DESIGN

INTERVIEWS

STYLE

TOURS

WRITE TO
PO BOX 42220
LUGARNO NSW
AUSTRALIA 2210

viv@ishandchi.com


VIA EMAIL

 
Pin It button on image hover